Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hansens kör i ny racingserie

Efter höstens chockbesked där Peugeot drog sig ur rallycross-VM står det nu klart att Hansen Motorsport kör i en nystartad racingserie den kommande säsongen. – Jag är väldigt glad och förväntansfull, säger Kevin Hansen i ett pressmeddelande.

2014 blev Hansen Motorsport Peugeots officiella partner i rallycross-VM och 2015 vann Team Peugeot Hansen teammästerskapet.

Men i oktober meddelade Peugeot Sport att man drar sig ur rallycross-VM efter avslutad säsong. Det kom som en chock för familjen Hansen från Götene, som alla var inblandade i teamet – sönerna Timmy och Kevin som förare och föräldrarna Susann och Kenneth som personal runt omkring teamet. Hela familjen stod helt plötsligt utan jobb.

Nu står det dock klart att både Timmy och Kevin, tillsammans med Hansen Motorsport, kommer att ställa upp i den helt nya racingserien GRC Europe, som startats av österrikaren Max Pucher.

– Jag är väldigt glad och förväntansfull över att få köra i GRC Europe 2019. Bilarna kommer att vara snabba och kalendern innehåller ikoniska banor. Jag kan inte vänta tills att säsongen startar, säger Timmy Hansen i ett pressmeddelande. Han fortsätter:

– Jag vill tacka Max för att han tagit initiativet att starta GRC Europe, ett högprofilsmästerskap med en vision att ta rallycrossen tillbaka till sina rötter. Det är precis vad vår sport behöver just nu.

Även lillebror Kevin är redo att slåss för medaljer.

–Jag är ung, jag är snabb och jag är sugen på framgång. Jag är ivrig att visa min sanna potential och att komma tillbaka till vinnarcirkeln, säger Kevin.

GRC Europes första deltävling går av stapeln i Frankrike i slutet av juni.

Timmy Hansen har en andraplats i rallycross-VM 2015 som största merit. Kevin vann rallycross-EM och utsågs till årets rookie av det internationella bilsportförbundet (FIA) år 2016. Pappa Kenneth är har vunnit rallycross-EM hela 14 gånger.