Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hanisch förlänger: "Trivseln här spelar stor roll"

IFK Skövde förlänger kontraktet med Richard Hanisch. Det meddelar klubben via sin hemsida. – Han är en omtyckt spelare i alla våra led i klubben och bland våra supportrar. Så det är en bra blåvit dag i dag, säger sportchef Ulf Nyström.

Läs också: Wille berömmer IFK:s säsong: "Hade varit glad över en åttondeplats"

Blott några dagar har gått sedan IFK Skövde blev utslaget ur SM-slutspelet, men truppbygget inför nästa säsong har redan börjat. Sedan tidigare är det bland annat klart att målvakten Marcus Holmén lämnar för danska Nordsjälland medan Axel Franzén är klar för Alingsås.

Men det finns även spelare som stannar kvar. Tidigare har inte minst Matias Helt Jepsen skrivit på ett nytt kontrakt och via sin hemsida meddelar IFK Skövde nu att Richard Hanisch förlänger sitt kontrakt med klubben fram till och med 2021.

– Jag trivs väldigt bra och är jätteglad över att vi gjort klart detta nu. Vi lyckades väl bättre än vad någon hoppats, men besvikelsen blev stor efter sista matchen. Nu ska vi slicka såren och ladda batterierna för framtiden, säger Hanisch till klubbens hemsida.

Hade anbud från utlandet

Hanisch kom till IFK Skövde inför den nyss avslutade säsongen från norska Elverum Håndball. Innan dess spelade han bland annat för IFK Kristianstad och HSV Hamburg. IFK Skövde skriver att Hanisch även hade anbud från andra klubbar, även från utlandet, men alltså väljer att stanna i Skövde.

– Jag var inte sen att tacka ja när förlängning i Skövde blev aktuell. Trivseln här spelar stor roll. Dessutom ser ju framtiden bra ut med flera spännande nyförvärv på väg in i laget, säger han.

Med sina 110 mål stod vänsternian Hanisch för femte flest mål i den interna poängligan under säsongen 2018/19. Sportchef Ulf Nyström är så klart nöjd över att 28-åringen väljer att förlänga.

– Richard har under säsongen tillfört det vi önskade när vi tog hit honom förra våren. Dessutom är han en omtyckt spelare i alla våra led i klubben och bland våra supportrar. Så det är en bra blåvit dag i dag, säger Nyström.

Läs också: IFK Skövde utslaget efter förlust i Partille Arena: "Blir fruktansvärt tomt"