Förklaringen till framgången, enligt honom själv, går att finna i Bootcamp 2015 som han fick möjlighet att delta i. Det är en web-tv-poduktion av Svenska Spel där fyra hobbyspelare fick möjlighet att gå på träningsläger med pokerproffs som Robin Ylitalo.

Robin är Sveriges bästa pokerspelare. Han har spelat in långt över 20 miljoner. Efter Boothcampen med honom har alla deltagare slagit egna rekord, berättar Per Andersson.

För egen del gjorde han det nyligen i Göteborg på Casino Cosmopol, där en av de fem årliga pokerturneringarna i Sverige hölls i slutet på december.

Det är en av de dyraste turneringarna på Svensk mark. Inköpet ligger på 16 000 kronor. Dit kommer alla proffs, det är helt klart en titel man vill ha, förklarar Per.

Att det skulle bli just han som skulle ta hem segern och få sitt namn uppsatt på en plakett på winners wall hade han nog själv svårt att tro. Men efter tre dagars pokerspelande så var segern ett faktum. Men resan dit var svettig.

Jag hamnade först vid ett bord tillsammans med Christian Jeppsson som är rankad som nummer ett i världen i turneringspoker 2015. Det gjorde mig rätt så obekväm och nervös, det var tufft, säger Per Andersson.

I paus var det ett lite skakigt pokerproffs som ringde hem till sin sambo.

Hon har alltid stöttat mig genom allt. Men nu skällde hon på mig och sa att "du är ju där för att njuta och ha roligt". Det blev avgörande för mig.

Efter samtalet fick Per Andersson byta spelbord och började då också vinna lite.

Jag började på 30 000 marker och hade kanske 90 000 när dagen var slut. Sen under dag två var vi 43 stycken kvar och skulle spela ned till ett finalbord på nio. På nåt sätt lyckades jag hålla mig kvar och slutade dagen med 370 000 i marker och låg trea inför finalbordet, säger han stolt.

Men framgången skulle inte sluta där. Den minsta prissumman som Per Andersson skulle gå hem med om han åkte ut först vid finalbordet var 30 000 kronor.

Första potten jag spelade så riskerade jag hela min stack. Jag var så nervös så jag skakade.

Draget gick hem och det började droppa av vid finalbordet. När det endast återstod tre spelare så gjordes en deal.

Vi som var kvar är alla hobbyspelare, så vi delade på vinstpengarna. Jag säkrade till slut 160 000 kronor.

Framgångarna inom pokern är precis vad skarasonen behöver.

Jag var en av de som fick gå från Scan förra året, nu jobbar jag på ett behandlingshem för ungdomar i Lidköping och behöver vidareutbilda mig. Så det är skönt att veta att man har en ekonomisk trygghet där när det uppstår luckor, kommenterar han vinstpengarna.

Att han lyckades slå pokereliten är en riktig fjäder i hatten.

På något sätt var det nästan förutbestämt. Man kan säga att jag hade inte mycket tur, men jag slapp att ha otur och det räcker rätt långt ibland, säger skaras nye pokerstjärna.