Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han är Cementas nya fabrikschef – gör comeback i Skövde

 
Näringslivet i Skövde
Visa alla artiklar

Med start den 1 januari 2021 tar Jörgen Staflund över som chef på Cementas fabrik i Skövde. Han har varit fabrikschef för Cementa i Degerhamn, men Skövde är välbekant för den nya fabrikschefen.
Han inledde nämligen sitt yrkesliv på Volvo Cars i Skövde och var under många år underhållschef på Cementa i Skövde.

Jörgen Staflund har lång erfarenhet av cementtillverkning framför allt som fabrikschef för Cementa i Degerhamn, men även i rollen som senior teknisk rådgivare i norra Europa. Hans yrkesliv började på Volvo Cars i Skövde, för att sedan bli underhållschef på Cementa i Skövde 2001. Denna roll hade han fram till 2015, då han gick vidare till andra tjänster inom HeidelbergCement-koncernen.

Då var han bland annat Cementas fabrikschef i Degerhamn mellan 2018-2019. Nu närmast har han ansvarat för etableringen av en ny betongfabrik i Norge.

– Det var ett enkelt beslut att tacka ja till tjänsten som fabrikschef i Skövde. Jag har med mig en gedigen erfarenhet av cementtillverkning och att få förtroendet att leda och utveckla verksamheten tillsammans med fabrikens kompetenta personal är en fantastisk möjlighet. Mina absolut viktigaste fokusområden som fabrikschef kommer att vara medarbetarnas hälsa och säkerhet, miljö och produktkvalitet, säger Jörgen Staflund, i ett pressmeddelande.

Han efterträder Matilda Hoffstedt som varit fabrikschef i Skövde sedan 2010. Matilda Hoffstedt har utsetts till Manager Technical Support inom HeidelbergCement-koncernen.

Jörgen Staflund och Matilda Hoffstedt tillträder båda sina nya roller efter årsskiftet.