Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Halt på vägarna i Skaraborg – dubbla olyckor i natt

En personbil voltade av vägen efter en singelolycka utanför Falköping natten mot söndagen. Även på riksväg 49, mellan Axvall och Varnhem, inträffade en olycka. Inga personer ska ha skadats vid händelserna.

Det rådde på sina håll halt väglag i Skaraborg under tidiga söndagen och bilister uppmanades att ta det extra försiktigt i söndagstrafiken.

Redan under natten var halkan en bidragande orsak till att en singelolycka inträffade på riksväg 49, i höjd med Tåsjön mellan Axvall och Varnhem. Där fick en bil sladd vid 03-tiden och hamnade vid sidan av vägen.

– Det färdades tre personer i bilen, men samtliga kunde ta sig ut för egen maskin. De klarade sig oskadda och behövde inte följa med ambulans till sjukhus. De kunde fortsätta sin färd senare, säger Henrik Carlsson, inre befäl på samhällsskydd mellersta Skaraborg.

Tidigare under natten, vid 01.20-tiden, fick räddningstjänsten, ambulans och polis larm om en singelolycka på riksväg 47 vid Odensbergskorset, väster om Falköping.

Av okänd anledning hade föraren förlorat kontrollen på sin bil och voltat av vägen.

– Personen hade tagit sig ut ur bilen när räddningstjänsten kom till platsen. Vi behövde inte göra några sjukvårdsinsatser och inte heller den här personen behövde följa med till sjukhus, säger Henrik Carlsson.

Polisen beställde bärgare till platsen.