Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hagström blev nerspurtad av Hanna Falk

Många höll Johanna Hagström som favorit. Men i spurten fick Falköpingstjejen ge sig för sin comebackande klubbkompis i Ulricehamns IF, Hanna Falk, när det var finaldags i fredagens sprinttävling vid Volkswagen Cup i Lycksele.

Den här helgen tävlar Johanna Hagström från Falköping, men tävlande för Ulricehamns IF, alltså riktigt högt upp i landet. Det handlar om Volkswagen Cup i Lycksele, som startade med sprint på fredagen.

Redan i kvalet var det två tjejer som utmärkte sig lite extra, nämligen Johanna Hagström och hennes klubbkompis Hanna Falk, som gjorde comeback efter lång skadefrånvaro. Johanna var 24 hundradelar före Hanna, sedan var det några sekunder ner till trean.

Sedan vann de båda UIF-tjejerna var sin kvartsfinal i tämligen beskedlig fart och det var heller inga problem för dem i semifinaldelen av tävlingen. De vann på säkert sätt var sin semifinal.

Körde på tufft

Sedan kom också den avslutande finalen att helt handla om Johanna och Hanna. Den sistnämnda var snabbast iväg, men ganska snart tog Johanna över taktpinnen och var vid ett par tillfällen på väg att få en liten minilucka, då hon körde på tufft.

Men Hanna Falk hade ork att hänga på och när de båda gulsvarta tättjejerna svängde in på upploppet, vek Hanna ut ett spår och spurtade förbi Johanna. Hanna Falk noterades för tiden 3.14,59, Johanna Hagström för 3.15,12.

Rörd vinnare

Det var en smått rörd Hanna Falk som efteråt blev intervjuad och uttryckte sin glädje och tacksamhet över att comebacken hade gått så bra.

Nu fortsätter tävlingarna uppe i Lycksele under lördagen och söndagen. Det handlar då om 10 km fristil respektive 10 km klassisk stil med jaktstart.