Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gymnasieeleverna kan snart hämta skollunch vid grundskolorna

 
Coronaviruset 2020
Visa alla artiklar

Från och med den 20 april kan elever som är folkbokförda i Skövde och går på Gymnasium Skövde hämta ut en daglig lunchlåda vid ett antal av grundskolorna.

Inom kort erbjuder Skövde kommun elever folkbokförda i Skövde som går på Gymnasium Skövde möjligheten att hämta en lunchlåda.

Det går att hämta lunch från någon av dessa grundskolor: Helenaskolan, Billingsdalsskolan, Tidanskolan, Värings skola, Rydskolan, Timmersdala skola eller Stöpenskolan.

– Vi har sett att andra har gjort detta. Nu när livet har ställts lite på ända så kan skollunchen underlätta och ge någon form av normalitet för de som studerar på distans, säger Caroline Segerdahl, pressansvarig på Skövde kommun.

Första utlämningsdag är den 20 april.

– Maten ska beställas veckan innan. Det har gått ut instruktioner via Vklass till berörda elever hur man ska gå till väga.

Maten i lunchlådan kommer att vara varm och är densamma som erbjuds på respektive skola den dagen. Eleverna som beställer en lunchlåda får inte gå in på skolan, utan hämtar den utanför.

– Man hämtar maten vid varuuttaget eller motsvarande, säger Caroline Segerdahl.