Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Grovt rån i Skövde – maskerade män trängde sig in i bostad

Tre maskerade män tog sig in i en bostad i Skövde under lördagseftermiddagen. Där tvingade de till sig till sig kontanter och andra värdesaker under vapenhot. Männen har inte gripits men är misstänkta för grovt rån.

Polisen larmades till en bostad i centrala Skövde strax innan 17 på lördagseftermiddagen. Anledningen var ett grovt rån, något som GT var först att rapportera om.

Tre maskerade män hade trängt sig in i bostaden och tagit både pengar samt flera andra värdesaker från lägenheten under hot.

– Vi vill inte gå ut med mer i nuläget om var det har skett eller vad det är för vapen som har använts men ingen kom till fysisk skada. En förundersökning om grovt rån har inletts, säger Fredrik Bergström, stationsbefäl på Skövdepolisen till Skövde Nyheter.

De misstänkta försvann från platsen och söks nu av polisen.

– Det är mycket inre spaning som gäller nu. Initialt så söker vi i närområdet och vi har spärrat av bostad, en teknisk undersökning kommer att genomföras, säger Fredrik Bergström.

På söndagsmorgonen var gärningsmännen fortfarande på fri fot och det fanns heller ingen misstänkt. Polisen var fortsatt förtegen kring ärendet.

– Vi har valt att inte gå ut med mer information då vi tror att det kan skada utredningen, säger stationsbefäl Andreas Olovsson.