Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Grönt ljus för vattnet i Boulognersjön

De två senaste badvattentesterna i Boulognersjön hade anmärkningar då bakterierhalterna var något förhöjda. Det senaste badvattentestet som gjordes 21 augusti visar att vattnet är tjänligt igen.

I början av augusti, när det var varmt, visade badvattentesterna i Boulognersjön på något för höga bakteriehalter. Förklaringen var värmen och nedskräpning från fåglar.

– När vattnet blir varmare växer bakterierna till sig, sade Morgan Sjöberg, park- och naturingenjör på Skövde kommun, till tidningen då.

Då bedömdes badvattnet som tjänligt med anmärkning, vilket innebär att det fortfarande gick att bada i. Två tester, den 4 augusti samt den 11 augusti, visade på detta då halterna av e. coli-bakterier var högre än riktlinjerna för tjänligt vatten.

Nu är kanske badsäsongen över för många, men för den som vill ta ett dopp i Boulognersjön kan det vara bra att veta att senaste badvattentestet som gjordes 21 augusti var helt utan anmärkningar. Vattnet bedöms som tjänligt då bakteriehalterna har minskat.

Läs mer: För höga bakteriehalter i Boulognersjön – fåglar ett av bekymren