Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

God tillgång till fiber i Västra Götaland

Västra Götalandsregionen är näst bäst i landet när det gäller tillgång till bredband via fiber på landsbygden. Vara kommun sticker ut med sin täckning.

Västra Götalandsregionen ligger bra till när det gäller tillgången till fiberbaserat bredband på landsbygden, jämfört med övriga landet. Detta enligt ett pressmeddelande från regionen där senaste statistiken från PTS (Post- och telestyrelsen) presenteras.

56 procent av hushållen på landsbygden i Västra Götaland har tillgång till fiber, att jämföra med 41 procent för riket i stort. Västra Götaland ligger näst bäst till i Sverige på denna punkt, slaget endast av Gotland.

Vara är den kommun som kommit längst när det gäller att bygga ut fibernätet till i närheten av alla hushåll på landsbygden. 99 procent av hushållen på landsbygden i Vara kommun har fiber i absolut närhet.

– Västra Götalands län har återigen en högre takt på bredbandsbyggandet än landet i stort. Och vi är fortfarande näst bäst i landet på att få ut fibern på landsbygden. Det kan vi tacka vårt eget regionala bredbandsstöd för som vi har haft tillgång till sedan 2011. Där har politikerna i regionutvecklingsnämnden varit framsynta och förutseende, säger Eric Åkerlund, Västra Götalandsregionens bredbandskoordinator, i pressmeddelandet.

En målsättning som regeringen satt upp är att 95 procent av alla hushåll och företag ska ha tillgång till bredband med kapaciteten 100 Mbit/s senast år 2020. I Västra Götaland är det enbart Göteborgs kommun som når upp till det målet än så länge.