Fastigheternas totala antal kvadratmeter uppgår till 6.650 kvadratmeter. De kommersiella hyresgästerna utgörs främst av Folktandvården, en veterinärklinik och ett gym uppges det vidare i pressmeddelandet. Säljare är Westsson Fastigheter.

Efter förvärvet uppgår Gladsheims bestånd till närmare 800 lägenheter med ett fastighetsvärde om cirka 775 mkr.

– Förvärvet är Gladsheims första i Skövde och kompletterar vårt tidigare bestånd i Skara och Töreboda. Med Skövdefastigheterna får vi en förvaltningsregion på över 400 lägenheter och vi binder ihop de övriga orterna med regionhuvudstaden, säger David Dahlgren, VD på Gladsheim i pressmeddelandet.

– Med Skövde som nav skapar vi ett förvaltningskluster för Skaraborg. Genom att finnas på flera orter i regionen skapar vi möjligheter för våra hyresgäster att flytta inom vårt bestånd utifrån hur familjelivet utvecklas. Genom vår renoveringsmetodik och fokus på en trevlig boendemiljö kommer Gladsheim också kunna erbjuda attraktiva lägenheter med nyproduktionsstandard till en rimlig månadskostnad, meddelar han vidare.

Dahlgren konstaterar också att Sverige och världen står inför stora utmaningar framöver, men att bostäder ändå förblir en trygg placering.

– I den miljön står Gladsheim väl rustat med sitt fokus på attraktiva bostäder i starka regioner, stabila kassaflöden och återhållsam belåning, kommenterar Fredrik Gynnerstedt, CFO på Gladsheim i pressmeddelandet.