Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Glädjebeskedet till häst-Skaraborg: Grevagården får stort hästevent nästa år

Grevagårdens hästsportcenter blir nästa år värd för ett stort hästarrangemang, Bruksprovet. Beskedet har mötts med stor glädje i den skaraborgska hästvärlden.

Det är nu klart att Swedish warmblood association, SWB, arrangerar Bruksprovet 2020 på Grevagården utanför Skövde. Bruksprovet är en avelsvärdering för hingstar mellan tre och fem år.

– Grevagården är en anläggning som är mycket väl anpassat till ett evenemang som Bruksprovet. Vi är också glada att kunna tillmötesgå många av våra medlemmars önskan om att flytta Bruksprovet lite längre norrut säger Olle Kindberg, ordförande i SWB, i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Nya ägarna om Grevagården - här är deras framtidsplaner

Bakgrunden till flytten är att Flyinge, som i många år haft arrangemanget, aviserade försämrade villkor jämfört med vad som gällde 2019. Det, i kombination med att flera medlemsföreningar länge önskat att evenemanget ska arrangeras på andra platser i landet, gjorde att styrelsen för SWB beslutade att kontakter skulle tas med alternativa anläggningar utanför Skåne.

Valet föll så småningom på Grevagården utanför Skövde, en anläggning som bland annat har tre ridhus, två utebanor, ryttarhotell och 200 fasta boxar i direkt anslutning till ridhusen.

– Grevagården har en mycket lämplig infrastruktur för Bruksprovet och kunde dessutom presentera en lägre prislapp, säger Helen Uddefors, VD för SWB.

Det lägre priset gör till exempel att SWB får ekonomiskt utrymme att sänka avgiften för de deltagande bruksprovshingstarna.

Grevagården är en väl etablerad anläggning med lång erfarenhet av såväl större tävlingar som bruksprov för andra raser.

– Vi ser fram emot samarbetet och hoppas kunna bidra till att utveckla Bruksprovet ytterligare, säger Lotta Wahlborg, ägare till Grevagården i pressmeddelandet.

Tidningen har sökt Lotta Wahlborg för ytterligare kommentarer men utan att lyckas nå henne.

På sociala medier har beskedet spridit stor glädje bland hästmänniskor i Skaraborg, som gratulerat familjen Wahlborg och önskat dem lycka till.

Bruksprovet 2020 arrangeras under vecka 9, 25/2 – 1/3.