Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Genrep – då matchar rivalerna mot varandra: ”Alltid roligt”

På torsdagskvällen tar Skara HF emot lokalkonkurrenten Skövde HF.
Träningsmatchen är den sista inför nästa veckas SHE-premiär.

De heta rivalmötena brukar vanligtvis locka mycket publik. Men den här gången blir det som bekant spel inför tomma läktare i Skara idrottshall på grund av coronaviruset.

När lagen möttes i Annliz Cup för några veckor sedan vann Skövde med 24–20. Och i fjol blev det bortaseger i de två derbymatcherna i serien.

– Det är alltid roligt att möta Skövde HF och vi jobbar vidare med den process som vi startat den här säsongen. Vi har kanske inte kommit så långt i vårt spel som vi velat, men vi är så klara som möjligt för att kunna göra en bra prestation i den här matchen. Jag hoppas att spelarna inte funderar så mycket utan att spelet blir mer automatiserat. Det tar energi att fundera för mycket. Det är bättre att gå på känsla, säger Skara HF:s tränare Magnus Frisk i en kommentar på klubbens hemsida.

Vi har kanske inte kommit så långt i vårt spel som vi velat

Frisk är en av flera hos de lilaklädda som har ett förflutet i Skövde HF. I den här matchen väntas han kunna ställa upp med ordinarie lag sånär som på Elsa Frisk Nävarp som inte är helt tillbaka efter sin knäskada än.

Skövde HF har till den här säsongen fått in fyra starka danska nyförvärv: Nicoline Lundgren (niometer), Edita Nukovic (mittsexa), Josephine Nordström (målvakt) samt Ilda Kepic (niometer). Den sistnämnda genomgick dock nu i månadsskiftet en meniskoperation och väntas bli borta ett tag till.

För övrigt möttes klubbarna redan i lördags – när HF Somby/Skövde slog Skara HF U med 30–20.

Nästa onsdag är det upptaktsträff inför SHE-starten. I första omgången gästas Skövde HF av Boden fredagen den 18 september medan Skara HF dagen efter åker till Göteborg för att ta sig an Önnered.

Två månader senare stundar säsongens första Skaraborgsderby – i serien.

Fakta: Så har det gått i träningsmatcherna

Skara-Hallby 22–22

VästeråsIrsta-Skara 30–25

Skara-H65 Höör 25–30

Skara-Skuru 29–18

Skövde-Skara 24–20

Skara-Kristianstad 28–23

Skara-Heid 32–24

------------------------

Skövde-Sävehof 17–26

Skövde-Skuru 26–31

Skövde-H65 Höör 20–22

Skövde-Skara 24–20

Skövde-Hallby 31–17

Sävehof-Skövde 24–14

LÄS MER: Glädjebesked för Skara HF – Felber skadefri men en bit från toppform