Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Funkisfestivalen till Skövde - tiotalet deltar på Commerce

Ett tiotal artister deltar i Funkisfestivalen som kommer till Skövde på tisdagen.

– Vår erfarenhet är att vår målgrupp har betydligt svårare att få synas och höras på scenen än andra. Personer med kognitiva funktionsnedsättningar har till och med blivit portade och ivägkörda från kulturevenemang. Det vill vi ändra på, säger projektledaren Ann Epstein.

Föreningen Funkisglädje är en ideell förening vars syfte är att bedriva stödjande arbete inom kultur och fritid för personer med funktionsnedsättning. Den finansieras av deltagande medlemmar, sponsorer och biljettförsäljning och sångtävlingen Funkisfestivalen är föreningens första evenemang.

I år arrangeras tionde upplagan av den och på tisdag kommer tävlingen till Skövde och Commerce.

– Intresset att delta har varit mycket stort, vi fick sätta stopp efter elva anmälningar för att hinna med alla, berättar projektledaren.

En av artisterna som framträder i Skövde kommer att gå ifrån festivalen med två publikbiljetter till någon av finalerna i Stockholm under våren.

Ann Epstein hoppas att stoppet i Skövde får till följd att Skövde kommun blir medlem i föreningen.

– 22 kommuner är medlemmar i dag och vi kommer att träffa tjänstemän från Skövde kommun under vårt besök där, säger hon.

Under 2018 års riksfinal satt bland andra Magnus Rongedal i juryn och så här förklarade han sitt engagemang:

– För det här är den absolut bästa melodifestivalen i hela Sverige. Alla artister ger allt, det är levande orkester och det är fantastiska programledare.