Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Friskvårdens dag ställs in – för hälsans skull

 
Coronaviruset 2020
Visa alla artiklar

Friskvårdens dag i Skövde, som äger rum första helgen i september, ställs in för år 2020 på grund av covid-19. De restriktioner som gäller i samband med coronaviruset och covid-19 gör att Skövde kommun inte kan säkerställa att besökare under dagen håller avstånd och väljer därför att ställa in arrangemanget.

Många är de evenemang som ställts in under våren och sommaren på grund av coronaviruset. Även i höst kommer evenemang att påverkas. Friskvårdens dag på Billingen brukar arrangeras den första söndagen i september varje år och har tidigare år lockat tusentals besökare. Under dagen finns ett flertal föreningar och friskvårdsföretag representerade längst en promenadslinga på berget som får visa upp sitt utbud.

Planeringen för dagen brukar starta i april, men på grund av coronaviruset och covid-19 har inbjudan till föreningar och företag skjutits upp i väntan på nya restriktioner.

– Nu kan vi inte vänta längre utan får tyvärr ställa in årets evenemang. Det är så klart väldigt tråkigt men vi hoppas på ett stort intresse och engagemang från föreningarna nästa år istället, säger Camilla Hammarström, projektledare för Friskvårdens dag.