Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Friberg skriver längre kontrakt med Frölunda – efter ryktena om NHL

Skövdesonen Max Friberg var en av de stora hjältarna när Frölunda i våras tog SM-guld. Trots rykten om NHL blir han nu kvar i Göteborgsklubben. – Frölunda är bästa stället för mig just nu, säger han till klubbens hemsida.

Max Friberg, 26, inledde hockeykarriären i Skövde IK och var en del av klubben till och med säsongen 2010-11.

Efter det hann forwarden med ett par säsonger med Timrå IK, innan ett äventyr i Nordamerika påbörjades. Där blev det mestadels spel i AHL, men även sex matcher i NHL.

Det var till den sistnämnda ligan som Friberg den här våren ryktades på nytt, efter att ha haft en fin andra säsong i Frölunda. Men så blir det alltså inte. I stället förlänger han kontraktet till 2023.

LÄS OCKSÅ: Klart: Seriesystemet förändras – så påverkas Skövde IK

– Det var ett ganska enkelt val. Min utvecklingskurva har gått åt rätt håll ända sedan jag kom och jag trivs i föreningen och stan, säger Friberg till klubbens hemsida.

I SM-slutspelet gjorde Friberg 16 poäng på 16 matcher, och var en högst bidragande orsak till att laget tog SM-guld efter finalserien mot Djurgården.

– Frölunda är ett lag som vill vinna varje säsong och jag vill vara en drivande spelare i truppen.

Angående NHL-intresset bekräftar han till Frölundas hemsida surret som var.

– Ja, jag hörde något om det, men jag mår bra här. Frölunda är bästa stället för mig just nu.

LÄS OCKSÅ: Ekbom om firandet och känslorna efter SM-guldet: "Surrealistiskt"