Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fri personalparkering för sjukhuspersonal

 
Coronaviruset 2020
Visa alla artiklar

Personal vid sjukhusen inom Västra Götalandsregionen får kostnadsfri personalparkering från och med idag, enligt ett pressmeddelande från regionen.

Med anledning av covid-19 är det många av sjukhusens medarbetare som har nya och ibland oregelbundna arbetstider. För att förenkla deras vardag har regionstyrelsens ordförande Johnny Magnusson (M) beslutat om tillfälligt kostnadsfri personalparkering för sjukhusens personal.

– För många av våra medarbetare innebär arbetet med covid-19 både ökad arbetsbelastning och oregelbundna tider. Det här handlar om att bidra till att ge dem bästa möjliga förutsättningar att göra ett bra jobb, säger Johnny Magnusson.

Den kostnadsfria personalparkeringen gäller från och med idag, 16 april, till och med 30 maj. Beslutet togs genom ett så kallat ordförandebeslut på onsdagen, efter samråd med gruppledarna för regionstyrelsens partier.

Beslutet gäller vid de sjukhus där personalparkeringen förvaltas av regionen genom Västfastigheter.