Ulrika Carlsson och Leif Walterum är riksdagskandidater för Centerpartiet.

– Det är positivt att vi ökat som vi gjort, säger Ulrika Carlsson, som idag sitter i riksdagen för partiet på det enda mandatet från Skaraborg.

LÄS OCKSÅ: Stora partierna i regionen tappar: ”Beklagligt”

LÄS MER: Inget genomslag för Feministiskt initiativ

Leif Walterum påpekar att det ser ut att bli det bästa valresultatet på åtminstone 20 år för Centerpartiet.

– Vi går framåt i nästan alla skaraborgska kommuner. Det är positivt att vi som landsbygdsparti fortsätter växa i Skaraborg, säger han.

De båda lyfter också fram att partiet lyckats locka delvis nya grupper och nu är i stort sett lika stora i alla åldersgrupper. Tidigare var det få förstagångsväljare som valde Centerpartiet men det har ändrats, vilket borgar väl för framtiden.

– Jag ser valresultatet som en rejält bra språngbräda inför valet 2022 och Europaparlamentsvalet nästa år, säger Leif Walterum.

Partiet har idag ett mandat från Skaraborg och enligt de två kandidaterna ser det ut som att det förblir så. Ulrika Carlsson står som nummer ett och Leif Walterum som nummer fyra på listan. Frågan är om kryssen kan ändra på vem som får riksdagsplatsen.

– Vi har ett starkt lag och det är väljarna som avgör, säger Ulrika Carlsson och de två konstaterar att de har kamperat om kryss förr, men att de också har ett gemensamt mål att förbättra valresultatet för partiet.

Frågan är sedan vad som händer med regeringsbildandet utifrån underlaget i riksdagen.

– Det lämnar jag med varm hand över till partiledningen, säger Ulrika Carlsson.