Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fotbollsgalan ställs in: "Extra försiktiga"

FOTBOLL Fotbollsgalan ställs in i år. Delvis på grund av ekonomiska skäl. "I detta läge behöver vi vara extra försiktiga med kostnader som inte är direkt verksamhetskritiska", säger Håkan Sjöstrand på Svenska fotbollförbundet.

Det är först i november som Fotbollsgalan brukar hållas men redan nu har Svenska fotbollförbundet valt att ställa in årets upplaga.

Detta på grund av den osäkra situation som råder i svallvågorna av coronavirusets utbrott.

"Vi befinner oss i en mycket speciell situation som präglas av stor osäkerhet. Sommarens EM och en rad andra landslagsmatcher skjuts upp, seriestarten i de högsta serierna är framflyttad, vi vet inte hur det blir med OS och rent allmänt är ovissheten om hur säsongen kommer att se ut mycket stor", säger generalsekreteraren Håkan Sjöstrand till förbundets webbplats.

En anledning är den ekonomiska aspekten. Galan hålls vanligtvis i Globen och sänds på tv.

"Dessutom kräver fotbollsgalan en omfattande planering och framförhållning som i dagsläget helt enkelt inte är möjlig – därför väljer vi att ställa in fotbollsgalan i år", säger Sjöstrand.

Priser kommer som vanligt att delas ut efter säsongen men "inte i samband med en direktsänd tv-gala", skriver förbundet.

Fotbollsgalan har hållits sedan 1995, då priserna för årets bästa spelare på dam- och herrsidan – Diamantbollen respektive Guldbollen – för första gången delades ut. 2020 blir första gången som galan ställs in.