Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fortsatta problem med hemtjänstens trygghetslarm

I fredags larmade kommunen om en driftsstörning gällande tjänsten larmmottagning, som innebär att det är fördröjningar inom hemtjänstens trygghetslarm. Driftstörningen pågår fortfarande.

Fördröjningen kan vara på två timmar till ett dygn. Om hemtjänsten ser att det är en fördröjning ringer de upp brukaren direkt, vilket minskar risken att någon ska drabbas av driftstörningarna.

— Men det här är allvarligt, att vi inte kan tillgodose den trygghet som brukarna förväntar sig. Det är en tjänst som de har betalat för och som kommunen tillhandahåller. Därför går vi ut med den här informationen, sade enhetschef Jeanette Rosengren om fördröjningarna förra veckan.

Orsaken till driftstörningarna är ett byte av larmplattform hos leverantören. Enligt Skövde kommun arbetar leverantören skyndsamt med att åtgärda problemet men än så länge kvarstår fördröjningarna.

Istället hänvisar kommunen till ett telefonnummer till larmgruppen som finns på Skövde kommuns hemsida.

Läs mer: Kommunen: Trygghetslarm dröjer innan de kommer fram