Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Första spadtaget för stora bostadssatsningen – här blir det 170 nya bostäder

Artikel 27 av 29
Hus och hem i Skövde
Visa alla artiklar

Planeringen har pågått under flera år. I veckan var det till sist dags för det första spadtaget för de nya bostäderna på Ekedal norra där Riksbyggen, Peab och Skeppsviken tillsammans att kommer att bygga 170 bostadsrätter

LÄS MER: Riksbyggen får klartecken att bygga – här blir det 61 nya bostadsrätter

Ekedal norra beskrivs ett viktigt förtätningsprojekt för Skövde kommun, då området även knyter samman Östermalm med centrum. Riksbyggen, Peab och Skeppsviken kommer tillsammans att bygga 170 bostadsrätter, i ett område som idag består av främst hyresrätter.

Riksbyggen är först ut och kommer bygga längst söder ut, de har redan fått bygglov. De tänker dra igång sin byggnation under hösten eller vintern förutsatt att 50 procent av bostadsrätterna är sålda och räknar med att vara klara hösten 2023.

Peab som bygger på mittenfastigheten beräknar att komma igång och bygga sommaren 2022 och Skeppsviken under 2023.

Riksbyggen, som alltså är först ut bygger enligt konceptet Bonum och vänder sig till personer som fyllt 55 år medans övriga två exploatörer vänder sig till alla.

Bostadsrätter som byggs kommer att vara allt från ettor till femrummare kommer. Alla bygger med garage under mark.

Projektet kräver bra samarbete mellan exploatörerna då de stundvis kommer bygga samtidigt och då ytan är begränsad, förklarar Lina Irwe, mark- och exploateringsingenjör på Skövde kommun.

Kommunen har redan inlett arbetet med att börja flytta samt anlägga nya ledningar för att förbereda för exploatörerna.

LÄS MER: Så blir nya bostäderna i Ekedal – Riksbyggen trycker på startknappen

LÄS MER: Bosniska föreningen Behar säger nej till nya bostäderna på Ekedal Norra