Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förslaget: Gratis skidåkning på Billingen för pensionärer och skolungdomar

Billingens fritidsområde har blivit riktigt populärt nu under pandemin – och attraktionskraften blir knappast mindre nu när det finns både konstsnö och natursnö.
Nu föreslår SD i Skövde att pensionärer och skolungdomar ska få åka gratis i längdskidspåren på Billingen.

Läs också: Bildextra: Oavsett snö eller regn — alltid full fart på Billingen

Sverigedemokraterna har lämnat in en motion där de föreslår att skolungdomar samt pensionärer kan nyttja längdåkningsspåret på Billingen helt gratis.

Men snön är inte kvar för evigt på Billingen, därför ber SD om ett skyndsamt och snabbt beslut av kommunfullmäktige och nämnderna.

”I spåren av restriktioner - orsakade av pandemin - har möjligheter att utöva sport/motion i grupper och inomhus blivit omöjliga. På toppen av vår stolthet, Billingeberget, har vi ett längdåkningsspår som är gratis att nyttja för barn och ungdom till 16 år, för övriga kostar det 60 kr per dygn. I detta läge är det viktigare än någonsin att erbjuda tillfällen till motion för att befrämja hälsan. Nu måste vi bevisa att vi verkligen bryr oss om detta!”, skriver Jerzy Kucier (SD) i motionen.

Sverigedemokraterna i Skövde, genom Göran Segerstedt (SD), har också lämnat in en motion om fler sittplatser i Skövdes utemiljö. Han menar att han hört från flera att det finns för få sittplatser, nu när många möts utomhus istället för inomhus.

”Speciellt nu i coronatiderna behövs fler sittmöjligheter ute i parkmiljöer och andra allmänna fritidsområden och då speciellt uppe på Billingen där utsiktsplatsen är. Det är lite svårt att stå en längre stund när de få sittplatserna där är upptagna”, skriver han och föreslår att kommunen så snart som möjligt ska ställa ut fler sittbänkar.

Läs också: Klart: Nu öppnar isbanan på Billingen för allmänheten igen

Läs också: Beskedet: Nu öppnar Billingebacken – så kan kommunen agera vid trängsel