Volym är ett nytt galleri som är nischad mot form och design. Tidigare fanns en formmonter i receptionen som snabbt blev för liten.
- Här ska vi med tvåmånadersintervall visa formkonst, design och konsthantverk. Det är ett brett spann, vilket Karin på ett otroligt bra sätt visar här i premiärutställningen, säger keramikern Marie Beckman, som är projektansvarig för Volym.
Karin Granstad arbetar med teckning, objekt och installation. Hon är från Småland men bor sedan tio år i Malmö. Hon tar ofta avstamp för sitt skapande i upphittade föremål.
- Jag har svårt att inte samla på saker. Det kan bli inspiration eller material, berättar hon.
Det kan till exempel vara en t-shirt som hon har gjort av en bit avflagnad målarfärg.
- Färgen lossnade i sjok i vår ateljé och jag tog det. Sen låg det där och jag visste inte vad jag skulle göra med det, säger hon.
Så började hon undrar om det gick att sy något av det. Det gjorde det, med långa stygn.
Karin är mycket intresserad av olika material och i utställningen som heter Lost and Found har hon satt ihop föremål som hon relaterar till hemmet.
- Den hoprullade mattan är vävd av damm från min lägenhet. Jag samlade under två år och flyttade även under tiden, så det är från två ställen. Det är inte världens trevligaste material, så jag vill nog inte göra om det.
Ett par stövlar har hon gjort av tejp. Först täckte hon ett par vanliga stövlar med gladpack, och sen tejpade hon lager på lager.
- Så nu har jag väldigt bra koll på var man kan köpa den bästa tejpen, säger hon.
Vernissage hålls under nyöppningen av Kulturhuset i morgon och utställningen pågår till 1 september.

En t-shirt sydd av ett avflagnat sjok målarfärg är ett av föremålen i Karin Granstads utställning Lost and Found.