Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föräldrar i Varola kan få välja att låta sina barn gå på Värsås skola

Föräldrarna till barn på Varola skola kommer få frågan om de vill låta sina barn gå i skola i Värsås istället för i Skultorp. Det beslutade barn- och utbildningsnämnden vid sitt möte idag.

– Vi ser att ett antal vårdnadshavare valt andra skolor. Det öppnar eventuellt en möjlighet för de som vill att låta sina barn gå på Värsås skola, säger Anna Ljungberg (M), vice ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Barn och utbildningsnämnden har gett barn- och utbildningschefen i uppdrag att kartlägga intresset hos föräldrarna i Varola om att låta sina barn gå på Värsås skola om de erbjuds skolskjuts från höstterminen 2019.

Man ska också ta reda på vilka konsekvenser det skulle få rent organisatoriskt och ekonomiskt, vad gäller behov av personal, lokaler och skolskjuts, skriver nämnden i ett pressmeddelande.

Läs mer: Vill riva upp beslutet att stänga Varola skola

Beslutet att lägga ner Varola skola fattades av den dåvarande barn- och utbildningsnämnden i november förra året. Då erbjöds samtliga elever en skolplacering på Svärtagårdsskolan i Skultorp i syfte att hålla ihop elevgruppen.

– Redan då fanns den politiska viljan att låta barnen i Varola gå på Värsås skola. Men det var inte fysiskt möjligt att låta alla elever flytta dit. Svärtagårdsskolan var den skola som hade möjlighet att ta emot samtliga elever och därför beslutades det om placering där. Nu ser vi eventuellt en möjlighet för de som vill gå på Värsås skola att få en plats där. Vi kan idag inte lova något, men vill ta reda på hur förutsättningarna ser ut, säger Anna Ljungberg (M) vice ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Uppdraget ska återredovisas till barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott den 8 april och till barn- och utbildningsnämnden den 29 april.

Sektorschefen ska också se över möjligheten att i framtiden inkludera Varola i Värsås planeringsområde för att elever från Varola ska kunna hänvisas till Värsås skola.

– Vi ser att Värsås är det mest naturliga alternativet för boende i Varola och har en ambition att långsiktigt stärka Värsås skola, säger Robert Ciabatti (S) andre vice ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Uppdraget ska återkopplas till barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott den 3 juni och till barn- och utbildningsnämnden den 17 juni 2019.