Det är för att öka gemenskapen i föreningen som man håller ridläger varje sommar i Bergs hästklubb.

Det är viktigt att kunna vara tillsammans eftersom ridning annars är en ganska ensam sport. Man går i stallet hemma med sin häst, men träffar inte andra så ofta, säger en av föräldrarna Anna Lindén Magnusson.

Det är tio flickor i åldrarna sex till tolv år som tagit med sig sina egna hästar till lägret och de tränar två gånger om dagen, både dressyr och hoppning.

Vi har tagit hit två tränare utifrån - Åsa Alsterlund som tränar dem i hoppning och Cristian Eriksson i dressyr, säger Anna Lindén Magnusson. Men det är inte bara träning på ridlägret.

Vi har badat, spelat brännboll, tränat utan hästar, ätit och sovit också, berättar Tilda, Ida, Maja och Thea som sitter i solen och väntar på sin tur att rida.

Barnen delas in i olika grupper, efter förmåga och ålder, för att alla ska få ut så mycket som möjligt av ridningen.

På banan rider Alice, Ellinor, Amelia och Saga. De hopptränar och ska galoppera över två hinder som ställts upp på långsidan. De andra barnen hjälper till att släpa bommar för att bygga hindren med, utan protester.

Det är så roligt att vara här för att man träffar nya kompisar och får hålla på med det vi tycker om att göra, säger Ida och får medhåll av de andra.

Yngst på lägret är Milly 6 år och hennes ponny Figaro.

Jag och min kompis Ester brukar vara hos Figaro när vi inte rider. Vi flätar och sköter om honom och så rider vi i hagen.

Kan ni inte få nog av att rida?

Nej, jag får aldrig nog och blir aldrig trött, säger Milly.