Fokus går inte ihop. Det är meningen Christina inleder med när hon möter upp utanför lokalerna. Med sig har hon ett gäng från AFF, avdelningen för funktionshindrade, som arbetar i parken.

Det är väldigt illa just nu, säger hon om den ekonomiska situationen.

Det senaste året har det inte hållits många aktiviteter på Fokus, där det sedan länge ordnats bland annat danskvällar.

Vi har sagt att vi måste ha fler event och vi satsar nu i höst. Men vi vet inte hur länge vi överlever. Det får vi se, säger Christina.

Nu ber hon och gänget från AFF om hjälp.

Vi är i behov av ekonomiska bidrag från alla aktörer, från alla i kommunen överhuvudtaget.

Bengt Krantz, arbetsledare inom avdelningen för funktionshindrade, beskriver hur viktig Fokus folkets park är för honom och de som jobbar där.

Det är oerhört viktigt för oss att kunna vara här ute. Här slipper de gå på varandra och när någon är på dåligt humör kan den personen få vara för sig själv lite.

Det handlar mycket om trädgårdsarbete och underhåll. När lekplatsen börjat falla samman har de också tagit på sig att laga den, eftersom inga pengar finns. Deras gräsklippare har gått sönder och de får använda sina egna.

Om någon skulle vilja skänka en åkgräsklippare så hade det varit väldigt bra, säger Bengt och Reine Larsson som jobbar i parken nickar instämmande.

Bengts erfarenhet har lärt honom att många barnfamiljer söker sig till parken så länge den är välskött och han tycker inte minst att arbetet är viktigt för Reine och de andra.

De kanske inte har så stora chanser att få jobb någon annanstans. Det är bra att de åtminstone har något att göra.

På torsdagseftermiddagen, kommer Christina finnas tillgänglig på Fokus för de som vill bidra med pengar eller annat. Där finns också mer information om hur företag eller privatpersoner kan hjälpa.

Jag önskar att någon åtminstone kunde prata med oss. Att företagen kunde kontakta oss och att kommunen kunde lyssnar mer. Vi har ingen annan plats i Skara som liknar den här, säger Christina.