Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flygelholms oro efter skadebakslaget

I fjol tog hon SHE med storm. Men nu har Johanna Flygelholm hoppat på kryckor i mer än sex veckor. Och det värsta av allt – Skövde HF-talangen vet inte när det kan bli aktuellt med en comeback på planen. – I nuläget är det väldigt oklart hur länge till jag är borta, säger 19-åringen.

LÄS MER: Flygelholm skadad – missar premiären

Det var i slutet av augusti som olyckan var framme. På uppvärmningen inför träningsmatchen mot Hellton bröt Johanna Flygelholm foten. Några dagar senare blev det operation på Skaraborgs sjukhus, Skövde.

Då stod det klart att hon skulle missa inledningen på SHE-säsongen.

Men nu visar det sig att hon kommer bli borta betydligt längre än beräknat.

– Jag var inne förra veckan i förhoppningar om att jag skulle få ta av ortosen efter sex veckor som det var sagt, men frakturen ligger på ett speciellt ställe i foten där det finns risk till att det inte läker helt eller att skadan går upp igen så jag har fått en månad till att ha ortosen, säger Johanna Flygelholm.

Hur kändes det att få det beskedet?

– Det var så klart väldigt tråkigt. Jag hade väl i tanken att det kunde hända att jag inte skulle få ta av den, men inte i fyra veckor till.

Hur orolig är du?

– Jag skulle nog säga att jag i nuläget är lite orolig, med tanke på att jag har fått besked på att det finns en risk för att skadan kan uppkomma igen och så vidare trots operationen. Överlag är det mest bara väldigt tråkigt att det skulle hända på det sättet det gjorde.

Förra säsongen fick hon sitt stora genombrott som seniorspelare. Mest minnesvärda insatsen var de sista fem minuterna i hemmamötet mot Önnered då hon gjorde fem raka mål och på egen hand vände underläge 20–24 till seger 25–24.

Stannade i Skövde HF

Under våren undersökte moderklubben Skara HF möjligheten att få "hem" henne, men Johanna, som alltjämt bor kvar i Skara, valde att stanna i Skövde HF dit hon gick som sista års A-flicka för att börja på handbollsgymnasiet.

I somras spelade Johanna U20-VM i Ungern där Sverige blev tolva.

LÄS MER: Därför tvingades Flygelholm sitta på läktaren: "Alla gör fel"

I "nya" Skövde HF var tanken att Johanna Flygelholm skulle vara en nyckelspelare med sin fart och sitt spelsinne. Mot Hellton skulle hon ha startat som mittnia vilket hon såg fram emot.

Men i stället kom alltså skadan.

– Det är så klart frustrerande att inte kunna vara en del av laget på det sättet eftersom man hela tiden vill kunna vara med att påverka. Men vi är ju ett par som är skadade – bland annat Hanna Edvardsson och Rebecka Otter – och sitter bredvid och alltid tränar tillsammans, vilket gör det enklare att hålla motivation och glädjen uppe.

Johanna har tränat överkroppen under rehabiliteringsprocessen. Hon har även kommit igång att cykla och gå.

Skövde HF har inlett serien med tre raka förluster. På lördag kommer bottenkonkurrenten BK Heid på besök till Idrottshallen. Ännu en match som Johanna Flygelholm får följa från sidan i väntan på att foten ska bli bra.

TV: Johanna tillbaka i Idrottshallen – för att sänka Skara