Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flera ska få sin andra vaccindos – men nu drar Pfizer ner på leveranserna: ”Vi hoppas att det kommer att normaliseras snabbt”

 
Coronaviruset 2020-2021
Visa alla artiklar

I Västra Götaland är det nu dags för andra vaccinsprutan för de 425 personer som var först ut med att vaccineras den 27 december.

Men nu har läkemedelsjätten Pfizer meddelat att man måste dra ner på leveranserna.

– Den 27 december var det 425 personer i Västra Götaland som fick en dos, och de ska nu få sin andra dos denna vecka, säger vaccinsamordnare Kristine Rygge vid Västra Götalandsregionen till TT.

Nyligen meddelade läkemedelsjätten Pfizer att det var nödvändigt att tillfälligt dra ned på leveranserna för att kunna ställa om till en högre leveranstakt.

– Fram till denna vecka har det varit stabila leveranser från Pfizer. Denna vecka har vi fått lite mindre men vi hoppas att det kommer att normaliseras snabbt, säger Kristine Rygge och fortsätter:

– Det är viktigt att man känner sig trygg med att vi håller oss till planen. Vi följer de rekommendationer som finns från Folkhälsomyndigheten.

Företagen Moderna och Pfizer som tagit fram de vaccin som nu används utlovar ett fullvärdigt skydd en vecka efter den andra sprutan.

Enligt den senaste statistiken, som omfattar perioden fram till och med den 10 januari, hade knappt 80 000 personer i Sverige vaccinerats. Från och med i morgon tisdag kommer Folkhälsomyndigheten varje vecka att publicera statistik som visar hur många som vaccinerats per region.