Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fler har avlidit på sjukhuset i covid-19

 
Coronaviruset 2020-2021
Visa alla artiklar

Fler har avlidit som en följd av covid-19 på Skaraborgs sjukhus. Sedan starten av covid-19-vården vid Skaraborgs Sjukhus har totalt 31 personer avlidit i sjukdomen enligt senaste siffran från den 16 juni.

Förra veckan var det 28 personer som avlidit som en följd av covid-19 på Skaraborgs sjukhus. Skaraborgs sjukhus kommenterar inte ålder, kön, bostadsort på de avlidna på grund av patientsekretessen.

Det måste inte heller vara så att alla som vårdats på Skaraborgs sjukhus är hemmahörande i Skaraborg, då sjukhuset i Skövde tidigare har tagit emot patienter från bland annat Göteborg.

På Skaraborgs sjukhus vårdades den 16 juni 33 personer för covid-19 varav nio på IVA. Det är en ökning med en person jämfört med dagen innan som vårdas. Som mest har 42 personer vårdats för covid-19 på Skaraborgs sjukhus, vilket var i början av juni, men sedan dess har antalet fall trappats ned något.

Antalet bekräftade fall av covid-19 ökar däremot i länet, som en följd av den utökade testningen där allmänheten som har milda symptom. Tisdag den 16 juni kl. 14:00 fanns totalt 11 083 personer som testats positiva för covid-19 i Västra Götaland, en ökning med 340 personer sedan gårdagen.