Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fjärilskolans återanpassning får vänta

Det har tidigare beslutats att Fjärilskolan skulle tas i bruk som en F-3-skola. Nu skjuts projektet på framtiden åtminstone ett par år.

När Skövde växer behövs många nya skolor och förskolor. Detta märks väl i den kommunala verksamheten, där besluten om ny- och ombyggnad av olika projekt ständigt är på agendan.

Bland beslutet som fattades i fjol var att Fjärilskolan, som avvecklades i sin dåvarande form i och med vårterminens slut 2013, skulle renoveras och återanpassas till F-3-skola. En åtgärd som beräknats till drygt 40 miljoner kronor i etapp 1.

Nu har det dock kommit kontraorder på den åtgärden då det står klart att intresset för Raoul Wallenbergskolan, som startar högstadium till hösten, har varit så stort att platserna i kommunens egna skolor nu kommer att räcka till det kommande läsåret.

– I och med detta har vi har därför inte behov av lokalerna i Fjärilskolan just nu, utan den planerade ombyggnaden fördröjs ett par-tre år, säger barn- och utbildningsnämndens ordförande Orvar Eriksson.

– Några tidsperspektiv är dock inte satta utan vi har bara sagt att återanpassningen ska skjutas på framtiden, understryker sektorchefen Katarina Lindberg.

Raoul Wallenbergskolan har planerat för 350 elever i sitt nya högstadium. Till hösten kommer man att ta emot ungefär hälften av det antalet fördelat på årskurserna 7 och 8.

Läs mer: Utbildning ska finnas i hela kommunen

Läs mer: Stora investeringar i budgetförslag

Läs mer: Nytt högstadium på Norrmalm