Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fint pris till radioamatören Bengt Karlsson från Skövde

Skövdebon Bengt Karlsson prisas för sina insatser som radioamatör med ett eldsjälsstipendium.

Sverige finns det något som kallas SMFF och SMSS och som är tävlingar för radioamatörer. SMFF betecknar Svensk flora fauna, där svenska naturreservat och natura 2000-områden aktiveras genom att radioamatörer tar med sin utrustning ut i naturen för att därifrån söka radiokontakt med andra radioamatörer, såväl inom som utanför Sveriges gränser. Det finns drygt 9000 sådana områden, som ingår i tävlingen.

SMSS är motsvarigheten för svenska sjöar. Det finns över 100 000 sjöar som ingår i den tävlingen.

Dessa tävlingar administreras av en radioamatör i Skövde, Bengt Karlsson, som har anropssignalen SM6TOB.

I samband med årsmötet i Föreningen Sveriges Sändaramatörer, SSA, som hölls lördagen 24 april beslutades att Bengt Karlsson, SM6TOB, tilldelas SSA Eldsjälsstipendium på 3000 kr.

Han får stipendiet för sina stora insatser som primus motor i SMFF- och Svenska Sjöar–projekten. Dessa projekt stimulerar aktivering av kortvågsbanden och förmågan att snabbt, var som helst, sätta upp en fungerande kortvågsstation. Aktiviteterna bidrar till att synliggöra amatörradio för de som besöker reservaten.