Finalen för Årets barberare 2018 avgörs på Swedish Barber Expo i Stockholm den 1:a september på World Beard Day. Totalt kommer drygt 45 barberare ha gjort upp om de fyra finalplatserna. På söndagen hölls semifinal 3 hos Stucklife Barber i Stockholm.

En av de 10 barberarna som var med och tävlade var Sargon "Sigge" Kanoun som tyvärr inte gick vidare. Han får däremot med sig dina lovord från domarna, då han som semifinalens hittills yngsta deltagare med sina 18 år imponerade stort.

– Han jobbade med sånt lugn, hade en riktigt bra teknik och använde alla verktyg. Helt otroligt att man är så mogen vid den åldern - han kommer att ligga bland toppen inom några år, säger domaren Kenneth Johnsson, master barber med 33 år i branschen.

Domare var även Cari Forsgren från Barberia Havanna, som vann Årets barberare 2017. De bedömde skäggtrimningarna efter sju olika kriterier. Barberarna jobbade på egen modell och hade 45 minuter på sig att fritt trimma och styla skägget.

– Den här semifinalen var den som var mest jämn, det var riktigt hög kvalitet på barberarna. Vinnaren utmärkte sig på att han arbetade med alla tekniker, bland annat trådning och vaxning av näshår. Det blev lite show och kändes väldigt proffsigt, säger Cari Forsgren.

Vinnare blev Ali Alahama från Troy Salon i Nybro. På andra plats kom Zamo Berggren från Granlo Herrfrisering i Sundsvall.