Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fem motioner till VFF:s representantskapsmöte

Torsdagen den 5 december håller Västergötlands FF sitt representantskapsmöte 2019. Mötet arrangeras på Kulturen i Vårgårda.

Representantskapet behandlar i första hand frågor med tävlingsanknytning som tävlingsbestämmelser och seriesammansättning inför kommande säsong.

De fem motionerna kommer från Skepplanda BTK (två), Fröjereds IF (två) och Mellby IK.

Skepplanda BTK vill ha en tidigare start på seriesäsongen för lag 14 år och uppåt. Föreningen vill också skapa en flexiblare spelordning i Utvecklingsserierna.

Fröjereds IF vill införa tvådomarsystem i lägre serienivåer och vill även begränsa antalet A-lagsspelare som flyttas ner till U-lag I Utvecklingsserie. Nu gäller fri disponering på den punkten.

Mellby IK:s motion gäller damserierna. Föreningen vill begränsa antalet spelare från A-lag i division 2 eller 3 som deltar i nästkommande U-lagsmatch i division 3 eller 4. Inför 2019 beslutades om att U-lag skulle få spela i division 3 och 4 och motionen är en följd av detta.

Förening som anmält representant senast 15 september har rösträtt vid representantskapsmötet. Övriga föreningar kan anmäla sig och har då närvaro- och yttranderätt.