Tidningen har tidigare skrivit om popup-butikernas frammarsch i Skövde. Ejes lokaler får numera agera galleri, något som både konstnärerna och fastighetsägarna verkar nöjda med.

Relaterat till artikeln

– Jag tycker lokalen är helt underbar, det känns jättebra. Vi har ett fint och nära samarbete med Rapp Fastigheter, säger P-A Sandström som tillsammans med Annelie Sandström ställer ut en ny utställning i lokalerna från och med helgen.

– Det är jätteroligt. Som konstnärer har vi aldrig varit rädda för att prova nya grejer. Det är farligt att låsa fast sig, fortsätter han.

Filip Rapp på Rapp Fastigheter håller med.

– Det är häftigt med rå tegelvägg som får P-A:s skulpturer att poppa ut. Det råa uttrycket passar jättebra för konst, säger han.

Hyllning till litteratur och musik

Utställningen, som har vernissage på lördag, beskrivs som en rätt typisk utställning för P-A och Annelie.

– Jag jobbar med rakubrännare, keramik och sandgjutet glas. Annelie jobbar med blandtekniker. Vi har försökt tänka mycket nytt inför utställningen, men man kommer känna igen respektive uttryck, säger P-A.

Bild 1 av 6

Foto Alexander Fogde

I flera verk har Annelie placerat vardagliga objekt i konsten, något som är helt nytt för henne. I en tavla har en fiol fästs och i en annan två böcker, båda tavlorna har sedan prytts med bladguld och färg.

– Det är sånt som ligger mig varmt om hjärtat. Jag tycker mycket om musik och att skriva och läsa. Verket är en hyllning till litteratur och musik. Det är kul att ta ut svängarna och det känns naturligt att jobba så här, säger Annelie.

P-A ställer ut torsos och kvinnokroppar, något som han gjort tidigare men inte i samma utsträckning. Tidigare har hans verk främst föreställt ansikten.

– Det är andra linjer och former än när man jobbar med kroppar. Det är inte lika mycket pill som med ett ansikte, det är ett annat sätt att skulptera, men båda är väldigt roliga, säger han.

Vill förmedla feel-good

Något särskilt budskap ligger inte dolt i utställningen.

– Vi vill få fram ett resultat som väcker en känsla i betraktaren, men det handlar inte om några statements, säger P-A.

Vad är det för känsla ni vill väcka?

– För mig handlar det om feel-good. Jag laddar mina verk med att de är tillfreds och positiva, säger han.

Ett av verken föreställer ett ansikte med ett bränt öga och pinnar som sticker ut ur det hårlösa huvudet.

Förmedlar den också feel-good?

– När det gäller just den skulpturen är ansiktet lugnt och behagligt. Det händer mycket i den skulpturen, men det är en styrka i att den vågar se ut som den gör. Så där vågar man inte se ut, men den gör det, säger P-A.

I samband med utställningen kommer också Annelies designprodukter finnas till salu. Det handlar om svartvita, djurmönstrade köksprodukter under namnet Wildlife.

– Det är jättepopulärt och har blivit väl mottaget så det är superkul. Det känns som att många tycker att svartvitt och djurmönstrat är snyggt. Själv älskar jag djurmönstrat, det finns så mycket snygga mönster i djurlivet. Det var givet för mig var jag skulle hämta inspiration, säger Annelie.

Lokalen, som både konstnärer och fastighetsägare verkar överens om är fenomenal, är Filip Rapp något hemlighetsfull kring men det ser ut som att en ny verksamhet kan komma att husera den permanent inom en snar framtid. Det ska handla om en verksamhet som tidigare inte finns i Skövde.

– Vi laddar för en permanent etablering i samma lokal men jag vill inte uttala mig för mycket förrän kontraktet är påskrivet, säger han.