Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Färgglatt avtryck på ny förskola

"Kom som du är så är vi nyfikna tillsammans". Så lyder mottot för projektet med byggandet av Dalvägens förskola. Snäckans förskolas barn kom som de var och gjorde avtryck på bygget på sitt eget lilla vis.

Röd, blå, grön och gul. I dessa färger pyntades plankor som kommer användas i bygget av Dalvägens förskola. Det var däremot inte penslar som användes för att dekorera brädorna, utan händer.

Både vuxna och barn satte sin prägel på plankorna. Det kommer gå att hitta sitt eget handavtryck någonstans på förskolan när den är färdigbyggd.

Arbetet varit speciellt. Förskolan vid Dalvägen byggs är en typförskola och kommer att användas som förebild för två kommande förskolor.

Förskolan kommer vara klar i augusti 2019. Samma år kommer nästa förskola börja byggas vid Trädgårdsstaden. Var den tredje förskolan kommer ligga är ännu inte bestämt.

Det är entreprenören Asplunds Bygg AB som fått uppdraget att bygga förskolan. Anna Hedblom, projektledare, berättar att det varit ett nära samarbete.

– De har varit med sedan första penndraget. Personal från förskolan har också varit involverade. Vi har använt oss av den senaste forskningen inom hjärnans utveckling. Det handlar om att låta barnen återhämta sig och använda lekmiljö snarare än lekredskap. Vi uppmuntrar utelek.

Och plats att leka utomhus kommer finnas. 10 000 kvadratmeter stor är tomten som kommunen köpt av Svenska kyrkan.

Exakt var de nydekorerade plankorna kommer hamna är ännu inte bestämt.

– De kan hamna i ett plank eller ett vindskydd. De kommer hamna någonstans i utemiljön så att barnen kan gå och titta på sina handavtryck, säger Anna Hedblom.