– Det känns bra, även jag om underpresterat. Det är jag inte nöjd med, säger Roger Björkman.

Han försöker vifta bort det och konstaterar att "ibland är det bara så".

Bredvid honom står klubbkompisen Linda Svensson och Lars från Mölndals SF.

– Fast vi är tvärnöjda med arrangemanget här i Skövde. Det är det bästa SM jag varit på, minst i klass med Sunne, konstaterar Lars T Andersson.

Trion stod och väntade på bussen som skulle ta dem till fältskjutningen i Kavlås utanför Tidaholm.

Bild 1 av 4 Susanne Svensson, organisationskommitténs ordförande, förklarade att skyttarna under tävlingen deltagit i flera olika grenar.

Foto Kristina Claesson

Susanne Svensson, organisationskommitténs ordförande, förklarade att skyttarna under tävlingen deltagit i flera olika grenar.

Det svenska mästerskapet drog igång i tisdags och på onsdagen var det militär snabbmatch.

– Flest skyttar hade vi på plats i fredags. Totalt har det gjorts cirka 2 700 starter och det har varit runt 870 skyttar på plats från hela landet.

Susanne Svensson berättar att en skytt kan göra flera starter på en dag eftersom det finns flera grenar. I Skövde var det fältskytte, precisionsskytte och militär snabbmatch.

– Man kan också skjuta med olika vapen, alltså olika typer av pistoler och revolvrar. Sedan finns det A, B och C-vapen. Man kan gå ett varv med sitt A-vapen och sedan göra ytterligare en start med sitt C-vapen exempelvis, förklarar Susanne.

På tävligens sista dag var det bara skjutning med A-vapen kvar.

– Varje dag har avslutats med prisutdelning för olika vapen.

OS-medaljören Ragnar Skanåker har förstås också varit på plats i Skövde.

– Han har skjutit precision i veteran äldre.

Bland de lokala prestationerna fanns bland annat Sören Rehn från Tidaholm som knep guldet i veteranfälten, trots att han också varit tävlingsledare för fältskyttet.

– Det är inte lätt att kunna prestera bra när man även ska hålla koll på allt det praktiska, säger Susanne Svensson.

I damernas precisionsskytte segrade Annika Almstrand, som sköt för Sandhem, silvret gick till Monica Busk från Falköping, som är klubbkompis med Susanne Svensson.

– Det var lite spännande i finalen. Hon var på åttonde plats när hon gick till final, sedan sköt hon bra och nerverna höll även på särskjutningen, säger Susanne.

Totalt har cirka 200 funktionärer jobbat under SM. Det är Skaraborgs och Älvsborgs pistolkretsar som arrangerat mästerskapet och de har mångårig rutin.

– Det är ett jättearrangemang, men skyttarna har varit väldigt nöjda, säger ordförande Susanne Svensson.

Relaterat till artikeln