Än så länge är det fortfarande rätt långt kvar till säsongen 2020/2021 drar igång i höst. Flera månader av sommar ligger mellan oss och en ny ishockeysäsong men trots det har Skövde IK gjort klart med stora delar av sin trupp till kommande säsong redan.

På onsdagskvällen presenterades den senaste biten i pusslet som ska ta laget till en ny Alletta i vinter. Det handlar om Martin Olsson som vänder tillbaka till Västergötland efter många år i Småland där han representerat bland andra HV71, Oskarshamn och Nybro.

Senast kommer IFK Falköpingsprodukten från HA74 i division 2 där det blev hela 46 poäng på 35 matcher.

Skövde IK:s klubbchef Anders Lundström är nöjd med klubbens senaste nyförvärv och säger så här till klubbens hemsida:

"I Martin får vi en väldigt duktig spelare med rutin från allsvenskan, juniorlandslag och framförallt många säsonger i hockeyettan. Han är en erkänt duktig tvåvägsspelare som kan ikläda sig flera roller och kan spela i alla olika spelformer. Vi är väldigt nöjda med att han väljer spel hos oss nu när han vänder hemåt efter många år. Han har stor rutin och är nyttig för vilket lag han än spelar"

I och med Martin Olssons intåg i truppen har Skövde nu 18 spelare på kontrakt fördelat på en målvakt, fem backar och tolv forwards.

I veckan blev det också klart att backen Alexander Björklund lämnar Skövde IK efter två säsonger. Hans nya klubb blir Borås HC där han tar sällskap med förre tränaren Johan Hellström och målvakten Viktor Andersson som båda lämnat Skövde efter den gångna säsongen.

Relaterat till artikeln