Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Falköping sticker ut efter sommaren"

Det var ganska lugnt under sommaren, men sedan tog den kriminella verksamheten fart i Falköping. På kort tid har man haft flera grövre våldsbrott. – Det känns som att vi sticker ut lite under den här perioden, säger Stefan Kringlund på polisen.

FALKÖPING

Statistiken talar sitt tydliga språk och Kringlund ger några exempel:

• Den 4 augusti bliv en person knivskuren på Wetterlinsgatan i Falköping.

• Den 23 augusti var samme gärningsman inblandad i ett nytt knivbråk på samma gata.

• Den 3 september var en man inne hos en granne i Floby och det uppstod bråk, då stack han en potatisskalare i benet på sin antagonist.

• Den 22 juli var samme man inblandad i ett annat Flobybråk. Den här gången är det rubricerat som misshandel, personen är också misstänkt för två fall av ringa narkotikabrott.

• Den 3 september utspelade sig ett knivdrama utanför Ållebergsgymnasiet. En elev blev attackerad av en utomstående person och fick bland annat skador i ansiktet och på en hand. Det finns ett motiv till attacken, men polisen hänvisar till förundersökningssekretessen.

• Den 14 september inträffade en misshandel på Dotorpsgatan i Falköping.

• Den 15 september misshandlades en man i korsningen Dotorpsgatan och Wetterlinsgatan. Någon ska under tumultet också ha försökt knivskära offret. En av de personer som var inblandade i brottet på Dotorpsgatan dagen innan sitter nu häktat tillsammans med en annan man för brottet.

Falköpingspolisen verkar ha en ganska hög uppklarningsprocent?

– Vi har aktiva poliser i yttre tjänst och det känns givetvis bra att vi kunnat gripa så många misstänkta för de här brotten. Sitter de inlåsta minskar också risken för att de begår fler kriminella handlingar, menar Stefan Kringlund.

Bra personal

Han tycker också att området har bra personal i tjänst. Detta även om de givetvis önskar ytterligare resurser, vilket i princip alla partier lovat före valet.

– Vi får helt enkelt se när de kommer, fortsätter Kringlund.

Kommunpoliserna har också gett ett medborgarlöfte om att hålla ett extra öga på Falköpings centrum och bostadsområdet på Wetterlinsgatan.

– Det är dessutom många olika orsaker till att vi kunnat lagföra de misstänkta. Det handlar inte om kriminella gäng som slåss mot varandra, säger polisen.

Området sticker också ut i antalet gripna för rattfylleri, drograttfylleri och olovlig körning

LÄS MER: Många grova brott i Falköping