Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

EXTRA: Imorgon inleds vaccinering mot covid-19 i Skövde

 
Coronaviruset 2020
Visa alla artiklar

Imorgon tisdag kommer den första dosen av vaccin mot covid-19 ges i Skövde kommun, meddelas nu på måndagsmorgonen.

Läs också: Vaccinering mot covid-19 kan dra igång nästa vecka – Skövde en av de första i regionen

På tisdag den 29 december inleder Skövde kommun vaccination av sina brukare på särskilda boenden, som är först ut att vaccineras enligt den tågordning som beslutats.

”Just nu pågår planeringen för fullt för att få fram en fungerande logistiklösning”, meddelar Skövde kommun i ett pressmeddelande.

Just nu har Skövde kommun inte mer information att ge kring hur vaccineringen ska gå till, men mer information utlovas så snart det finns mer att meddela.

– Vi jobbar med det just nu, just nu sitter sektor vård och omsorg och planerar för hur man ska göra. Det enda jag vet är att planen är att vi ska börja imorgon, säger Lena Friberg, chef för kommunens ledningsgrupp corona, till SN.

Hon har inga uppgifter just nu kring hur många doser Skövde kommun kommer att få eller på vilka särskilda boenden det ska genomföras vaccinationer på tisdagen. Hon hänvisar till att mer information kommer under måndagseftermiddagen på en digital presskonferens.

Skövde kommun gick ut med nyheten dagen innan julafton om att de blir en av de första kommunerna i regionen att kunna vaccinera brukare på särskilda boenden.

På söndagen var 99-åriga göteborgaren Rosa Johansson först ut i Västra Götalandsregionen med att bli vaccinerad mot covid-19, då regionen inledde vaccineringen. Med drygt 400 doser vaccin ur den första omgången inleddes vaccineringen på äldreboenden i Göteborgs stad på söndagen. Under veckan väntas doser komma till Skaraborg, och Skövde får alltså ta del av vaccinet på tisdagen.

I Skövde kommer media inte att bjudas in när den första personen vaccineras i kommunen, men hänvisning till restriktionerna kring besök på boenden och smittoläget i området. Istället kommer personal på plats att fotografera och filma tillfället, bilder och filmer som media kommer att få tillgång till.

– Utifrån läget som är med smittan är det knepigt att ta in externa besökare, utan vi försöker se till att bilder finns tillgängliga, säger Lena Friberg.

Artikeln uppdateras.