Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

EXTRA: Högstadieskola i Skövde stänger – för många sjuka bland personalen

 
Coronaviruset 2020
Visa alla artiklar

Barn- och utbildningsnämndens ordförande beslutade på onsdagskvällen att tillfälligt stänga delar av Vasaskolan. På torsdagen är undervisningen inställd på grund av att många ur personalen är frånvarande med anledning av covid-19, meddelar Skövde kommun i ett pressmeddelande.

Undervisningen på torsdagen ställs in för elever på Vasaskolan som går i grundskolan årskurs 7-9. Detta berör inte elever i grundsärskolan, som har undervisning enligt ordinarie schema på plats i skolan.

Anledningen till att skolan stängs är att barn och utbildningsnämndens ordförande Anders Karlsson (M) bedömer att en så stor andel av personalen vid Vasaskolan är frånvarande med anledning av covid-19 att det under en viss tid inte går att bedriva verksamheten.

I pressmeddelandet beskrivs situationen på Vasaskolan som mycket ansträngd, detta trots att personal har omfördelats inom och mellan verksamheter.

– Vi rektorer på Vasaskolan, har i samverkan med personalen kommit fram till att vi nått en punkt där det inte går att bedriva verksamhet. Vi måste säkra elevernas rätt till undervisningen samt värna om personalens och elevernas hälsa, säger Tomas Eriksson och Cathrin Evertsson Andersson, rektorer på skolan, i pressmeddelandet.

Från och med fredag den 4 december till och med onsdag den 9 december kommer eleverna i grundskolan årskurs 7-9 få fjärrundervisning. Mer information kommer berörda elever att få via Vklass.

Elever i grundsärskolan 7-9 har undervisning i skolan, precis som vanligt.