Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Eva-Lotta i fars med kända namn- hennes roll: ”En grå mus som överraskar”

Skövdekvinnan Eva-Lotta Hultman gör farsdebut. Sopranen gör det tillsammans med Per Andersson, Ulla Skoog, Linus Wahlgren och Hans Josefsson på Gunnebo slotts sommarscen. – Det är mycket nytt för mig, men jag blev väldigt glad över att få frågan, säger Eva-Lotta till tidningen.

För Eva-Lotta Hultman är ett kärt återseende på Gunnebos sommarscen. Redan år 2010 spelade hon i uppsättningen "Vita Hästen", sedan dess har hon hunnit med flera stora rollprestationer på operascener runtom i landet.

Nu ska hon spela farsmusikal i Per Andersson och Håkan Johnssons nyskrivna pjäs "Den Osalige – en ny komedi om en fars som blev en musikal".

– Jag har inte hört talas om det begreppet tidigare, men jag ska enligt uppgift spela en liten grå mus som överraskar, fortsätter sångerskan.

Hon har dock ännu inte sett manus.

Eva-Lotta är Skövdetjejen vars musik- och teaterintresse väcktes redan som barn.

– Jag tror att min första roll i Skövde var som nioåring, konstaterar hon.

Jenny Lind–stipendiat

Efter en musikalutbildning utexaminerades hon 2009 med en master från Operaprogrammet vid Scen och musik på Göteborgs Universitet. Samma år utsågs hon till Jenny Lind-stipendiat och gjorde två konsertturnéer i USA och Kanada.

– Jag har arbetat åt Göteborgsoperan och uppträtt på Läckö under en sommar, berättar Eva-Lotta.

Utmaning

Hon har sedan dess gjort ett antal musikal- och operaroller i Sverige, Tyskland, Danmark och ett flertal konserter i Sverige och Österrike. Att hon har både talang och erfarenhet råder det ingen tvekan om, men Eva-Lotta ser ändå sommarens insats som en utmaning:

– Det är första gången jag både spelar i genren fars och i något nyskrivet. Det känns roligt men också lite pirrigt nervöst att det är jag som ska bygga fram min karaktär, förklarar Eva-Lotta.

Starka kvinnor

Rollen skiljer sig från de oftast starka karaktärer hon tidigare gjort. Att stå på en sommarscen istället för i operans salonger tycker hon har en tilltalande känsla av frihet och en charm då tillfälligheten och vädret blir en del av inramningen.

– Det spelar ingen roll om det regnar, stormar eller om solen skiner man spelar på lika glatt ändå. Det finns en härlig överenskommelse mellan publiken och vis om står på scen om att det är så det ska vara, det är en del av upplevelsen.

Öppet sinne

Eva-Lotta välkomnar publiken till sommarens föreställning med uppmaningen om att komma med ett öppet sinne.

– Låt dig dras in spektaklet! Du kommer att få vara med om något nytt och galet. Det kommer att bli jättekul, lovar hon med ett leende.

Har du några planer efter sommaren?

– Jag kommer att fortsätta att arbeta som frilans och har bland annat arbetat åt flygvapnet och privata företag, men inget är färdigt ännu.

Men först är det farsmusikal som gäller.