Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett rungande ”ja” när politikerna svarar Jellinek

 
Valet 2018
Visa alla artiklar

– Kan du lova att det blir en kommun i framtiden som de unga kan känna sig trygga att växa upp i och gamla kan känna sig värdiga att åldras i, frågade Silvester Jellinek politikerna i tidningens #kandulova-satsning. Svaret är från samtliga ett rungande ja.

Alla partier som svarat på Silvesters fråga är överens om att trygghet och välbefinnande ska vara en självklarhet i kommunen, och lovar att det är något de kommer att arbeta för. Deras tänkta tillvägagångssätt skiljer sig dock en aning.

Moderaterna vill till exempel öka tryggheten genom att öka antalet övervakningskameror och poliser i kommunen, medan Vänsterpartiet istället vill arbeta för trygghet genom att satsa på välfärden. Men mest uppskattar Silvester svaret från Liberalerna:

”Det är Liberalernas politiska uppgift att se till att unga kan vara trygga och att det är värdigt att åldras. ”Guld värt att åldras” är min devis. Därför vill jag fortsätta som politiker”, skriver partiets kommun- och regionpolitiker Ulla-Britt Hagström.

– Jag tycker Ulla-Britt är trovärdig i väldigt mycket, och särskilt i detta, säger han.

Minst nöjd var han med svaret från Socialdemokraterna.

– Sossarna svävar lite, och det tycker jag de gör på många av de andra frågorna också, säger Silvester Jellinek.

Feministiskt initiativ har ännu inte svarat på frågan. Sverigedemokraterna har blivit inbjudna till att delta i #kandulova men har inte tackat ja.