Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett guld och fyra medaljer till FHF när DM i hoppning avgjordes

Unga hemmaryttaren Oscar Lundh bärgade ett DM-guld i childrenklassen, och i seniorklassen var Patrik Elmersson två sekunder ifrån att ta guld.
Det blev en lyckad DM-helg för Falbygdens Hästsportförening såväl tävlingsmässigt som ur arrangörssynpunkt, trots att vädret inte visade sig från sin bästa sida.

Redan i den första DM-klassen på lördagen, mästerskapet för children, 12-14 år gamla, briljerade FHF:s Oscar Lundh och Cannonball genom att dels rida felfritt, dels ta högsta inverkanspoäng, 23,8 poäng, och därmed rida hem guldmedaljen i Västergötland.

Tvåa blev Lina Ekstrand från Grevagårdens Ryttarförening och trea Ludvig Ohlin, Hagens Ridsportförening.

I den öppna inverkansklassen blev Meya Granström från Hagens Ridsportförening distriktsmästare.

Inverkansbedömning innebär att en särskild domare sätter betyg på hur ekipagets rytm och balans, hur häst och ryttare kommunicerar, samt ryttarens position i sadeln.

Juniormästerskapet reds hem av Tindra Rånge och Madame Winter från Hagens RSF, med Falbygdens båda ryttare Klara Sandberg på silverplats och Fanny Bengtsson som bronsmedaljör.

I Young rider var det Emma Karlsson från Mariestads Ridklubb som red hem guldet.

I den högsta klassen för hästekipage på lördagen, 130-klassen, avgjordes senior-DM. 28 ekipage kom till start och sju kvalificerade sig till omhoppning, där det blev en kamp mot både klockan och ljuset, eftersom klockan var över sju på lördagskvällen.

Snabbast i omhoppningen var Martina Liljegärd från Borås Fältrittklubb, medan silvret gick till hemmaekipaget Patrik Elmersson och Spencer S, med Ebba Eriksson från Grevagårdens Ryttarförening på bronsplats.

På söndagen var det ponnyernas dag. Inverkans-DM avgjordes på Lätt B-höjd, och bland de minsta ponnyerna i kategori B blev det seger för Julia Sahlberg från Lerdala och Bergs Hästklubb, medan Ebba Ekstrand från Grevagårdens Ryttarförening tog guld i kategori C och segern i kategori D gick till Olivia Lennartsson från Vara Hästsportklubb.

Hemmaklubbens Kajsa Björk red hem bronset i kategori D, trots att hon egentligen inte hade tänkt starta på den höjden utan anmälde sig i sista stund.

När så själva ponny-DM skulle avgöras på Lätt A-hinder gick guldmedaljen i kategori B till Fritsla Ryttarförening och Freja Åhlander, medan Ulricehamnsbygdens Ridklubb tog hand om de andra mästartitlarna. Johanna Ferlin tog guld i kategori C och Anna Svensson i kategori D.

Gunnar Ravik från Lerdala, tävlande för Hagens RSF red hem silvret i kategori B, medan klubbkamraten och lördagens juniormästare Tindra Rånge blev silvermedaljör i kategori D.

Ett ihärdigt regnande präglade stora delar av tävlingsdagarna, men den stora utebanan på Klockaregården som är byggd med en ebb- och flodfunktion släppte igenom vattnet efterhand och underlaget höll därmed god standard hela helgen.