Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Eriksdalsgatan öppnad för trafik

Eriksdalsgatan är öppen igen för normal trafik efter att ha varit avstängd sedan i fredags. Tunga fordon får dock ännu inte framföras förbi tomten med slukhålet.

Efter att ett slukhål upptäckts på en fastighet vid Eriksdalsgatan i fredags stängde kommunen av gatan för all trafik i höjd med den aktuella tomten. Därefter var den avstängd över hela helgen och fram till en bit in på måndagen, men är nu öppnad igen.

– Vi gjorde igår bedömningen att dra in avstängningen så att all trafik utom tunga fordon kan passera på gatan, konstaterar Daniel Lindh, Gata- och naturchef på Skövde kommun.

Han berättar vidare att man även hade kontakt med de boende på den aktuella fastigheten under måndagen, men att kommunen i det här läget inte gör något ytterligare med anledning av slukhålet.

– Familjen skulle ha kontakt med sitt försäkringsbolag samt en entreprenör som gjort arbeten inne på fastigheten.

– I och med att hålet är inne på deras tomt och, som läget är nu, inte utgör någon risk för allmänheten så arbetar inte vi aktivt med frågan, konstaterar Daniel Lindh.

Läs mer: Slukhål funnet i trädgård på Östermalm

Läs mer: Lersprickor kan ligga bakom