Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Entreprenör klar för Skövdebostäders satsning – 90 nya lägenheter på Norrmalm

Det blir Skanska Sverige AB som ska bygga Skövdebostäders projekt Mossagården. Det handlar om 90 trygghetslägenheter för en äldre målgrupp.

Trygghetsbostäder innebär lägenheter med högre tillgänglighet och fler gemensamma utrymmen än i det ordinarie utbudet. De är riktade till en äldre målgrupp och den som skriver kontrakt behöver uppfylla ålderskravet.

– Jag är glad att vi kan erbjuda trygghetsbostäder i ett centralt läge med närhet till all service. Förhoppningen är att bostäderna kommer att upplevas tilltalande för våra äldre Skövdebor, säger Katarina Prick, vd på Skövdebostäder, i ett pressmeddelande.

Vilken nedre åldersgräns det kommer vara på lägenheterna på Mossagården är ännu inte bestämt. Skövdebostäder har sedan tidigare trygghetsbostäder med åldersgränserna 65+ och 70+.

Den 9 december tog Skövdebostäders styrelse beslutet att godkänna projektet och gå vidare till kontraktsskrivning med entreprenören Skanska och genomförande av byggnationen. Nu påbörjas detaljprojektering och planering på Mossagården.

Markarbetena i området börjar under våren 2021 och inflyttning beräknas kunna ske innan sommaren 2023. I området ska även HSB och Arne Lorentzon AB bygga bostäder.

– Det känns bra att vara först på startlinjen av flera byggherrar som ska bygga i området, berättar byggprojektledare Björn Adler.