Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Engelmark byter upp sig – klar för division 2-klubb

Det blir inget spel i IFK Falköping nästa säsong för Oscar Engelmark. Den tidigare Skövde AIK-talangen är klar för spel i Lidköpings FK till nästa år.

IFK Falköping får bygga om en hel del inför nästa säsong. Medan flera nya talanger har lyfts upp och några nya namn plockats in har nu ett par av lagets framstående spelare lämnat laget.

Under torsdagseftermiddagen meddelade Skövde AIK att man plockar tillbaka Gustav Löfwing Svensson från IFK Falköping och senare under samma dag stod det klart med ny klubb för en annan av mittfältarna, även han tidigare inplockad från Skövde AIK:s akademi till IFK Falköping.

Denna gång är det Oscar Engelmark. Via sin hemsida meddelar Lidköpings FK att 20-årige Engelmark kommer att representera LFK i division 2 nästa år.

– Oscar är en väldigt spännande spelare som visade bra attityd och ledaregenskaper på planen redan vid första träningen med oss. Han har bra fötter, är väldigt mogen i sitt agerande och har en skön inställning till fotbollen som gör att han kommer passa perfekt in hos oss. Vi är mycket nöjda med att ha lyckats knyta Oscar till LFK, säger LFK:s tränare Patrik Gustavsson till klubbens hemsida.

Engelmark spelade 19 matcher i division 3 för IFK Falköping denna säsong, samtliga från start. Det under en säsong där IFK Falköping med knapp marginal missade kval till division 2.

LFK slutade i sin tur åtta som nykomling i tvåan denna säsong.