Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En person anhållen för storbranden i Skövde – polisen söker vittnen

 
Storbranden i Södra Ryd
Visa alla artiklar

En person har gripits och anhållits efter storbranden i stadsdelen Södra Ryd i onsdagskväll. Polisen arbetar utifrån hypotesen att branden var anlagd. – Det är en person som är formellt misstänkt och som delgivits misstanke om grov mordbrand som rubricering, bekräftar Niklas Lindström på polisens Grova Brotts-grupp i Skövde.

Personen anhölls av en åklagare klockan 16.54 torsdagseftermiddagen, ungefär samtidigt som Fastighetsbolaget Balder, räddningstjänsten och Skövde kommun höll presskonferens för att berätta om sitt arbete kring branden.

Polisen är mycket förtegen om detaljer från gripandet, men bekräftar att de arbetar utifrån hypotesen att branden i lägenheten – som spred sig till flera huslängor – var anlagd.

– Vi jobbar med ärendet som ett brott. Sen får vi se om det finns naturliga orsaker till branden, det går inte att utesluta, säger Niklas Lindström.

Vad har personen sagt i förhör?

– Vad den här personen har sagt eller vilken relation denne har till platsen är inget vi går in på i nuläget. Det enda vi säger är att det finns en formellt misstänkt för den här rubriceringen. Om det sker en häktningsframställan kommer en inställning givetvis komma i samband med det.

Polisen har rubricerat ärendet som grov mordbrand. Lindström förklarar att det handlar om betydande värde som gått förlorat och att det påverkat många människor.

– Så här tidigt går det inte säga något om varken det enda eller det andra. Vi måste även höra personer som blivit vittnen till den här branden. Har man uppgifter kan man vända sig till oss på 114 14, fortsätter han.

Misstänker ni att fler personer kan vara inblandade?

– Det kan absolut vara så att fler personer ska höras. Som sagt så utesluter vi ingenting, därför vill vi inte uttala oss om någonting heller för det kommer bli en omfattande utredning. Då vill vi varken låsa in oss på en eller flera personer. Det går inte att göra det så här tidigt i utredningen.

Polisens avspärrningar längs Timmervägen är fortfarande kvar. Först när branden är helt släckt och byggnaderna har svalnat kan polisens tekniker gå vidare med utredningen.

Under fredagsmorgonen var branden nästintill helt släckt, men räddningstjänsten kommer finnas kvar på plats för bevakning.

Inga personskador rapporterades från branden i Södra Ryd men totalt 96 lägenheter fick evakueras.

Fotnot: På lördagsmorgonen stod det klart att den anhållne personen släpps på fri fot.