Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En gammaldags julmarknad på Brunsbo

Värmande eld i eldkorgar välkomnade besökarna till en gammaldags julmarknad i Brunsbo. – Det är första gången jag är här, sa utställaren Marita Eriksson från Horsås.

Skara

Det har varit julmarknad i Brunsbo, en gammaldags sådan. Ett tjugotal utställare visade upp sina saker i en av byggnaderna.

Precis innan för entrén träffade vi Marita Eriksson som tillverkar smycken i läder och silver bland annat. Det smycket hon väljer att visa oss, och som hon är särskilt stolt över, är en så kallad kungakedja, gjord efter en modell som man funnit i gamla vikingagravar.

Lite längre in i lokalen stod Johanna och Henrik Andersson som driver ett friskvårdsföretag. De säljer hälsoprodukter från ett känt märke men erbjuder också massage och medicinsk laser.

– När det gäller hälsa och friskvård i dag så talar man mycket om maten vi äter och att den inte ger tillräcklig näring, säger Johanna Andersson.

– Vi importerar mycket mat, den fraktas innan den mognat och har då inte hunnit utveckla näringsämnena. Dessutom är jordarna utarmade och då berikas maten med konstgjorda näringsämnen.

Johannas filosofi är att man ska välja friskvård istället för sjukvård.

– Varför stoppa i sig en massa mediciner när det finns andra vägar att gå. Rörelse, att koppla av och bra mat räcker långt för att må bra, säger hon.

Flera utställare sålde julprydnader i betong, bland annat Eva Gustafsson som tillverkat verklighetstrogna hyacinter, det är bara doften som saknas. Stickat virkat, sytt, honung, godis, syltat och saftat, ja allt fanns här som hör julen till. både av det som ska ätas och det som kanske blir en julklapp.