Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”En bra gala stärker stoltheten”

Galorna har sin givna plats i Skövde. Det konstaterar kommunalråden Katarina Jonsson (M) och Ulrica Johansson (C) efter att en utvärdering gjorts av kulturgalan, näringslivsgalan och idrottsgalan.

De tre galorna har nu anordnats ett antal gånger och har i stort hittat sina former. Nu har de utvärderats och politikerna i kommunstyrelsens arbetsutskott har fått en genomgång av utvärderingen av de ansvariga tjänstemännen.

– Våra galor är framgångsrika och välbesökta event, men man måste ändå alltid gå tillbaka till ruta ett och göra en utvärdering och se om man gör rätt prioritering, säger kommunalrådet Katarina Jonsson (M).

– Vi drog inga slutsatser av utvärderingen, men ville dra lärdomar av hur de har fungerat både ekonomiskt och besöksmässigt och även samverkansmässigt, tillägger hon.

Summan av kardemumman är att galorna är bra och fyller sin funktion.

– I vår vision, som vi alltid jobbar mot, har vi som mål att stärka den lokala stoltheten. I det arbetet är galorna en klockren del.

– Det finns verkligen mycket lokal stolthet på de här galorna, så ur det perspektivet lever man upp till det syftet, säger Jonsson.

Utvärderingen visar också att evenemangen i stort sett har hållit sig till de ekonomiska ramarna.

– De har följt sina budgetar, sen finns det något avsteg som tagits, men det är inga stora avvikelser, konstaterar Katarina Jonsson.

Med utvärderingen presenterad konstaterar Jonsson att galorna har en given framtid.

– Från alliansens sida kan vi säga redan nu att vi inte har några planer på att ta bort någon gala. Det är värdefullt att vi lyfter fram de här verksamheterna, så de får lov att synas och människor får cred för det jobb de gör.

– Sen måste de hela tiden följa med i utvecklingen så förändringar kan ske. Man kan skruva på koncepten och se om man kan göra på andra sätt, säger Katarina Jonsson.