Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tjuvar ryckte av personen när han kom cyklandes

En person rånades av flera gärningsmän i Skövde på måndagskvällen. Gärningspersonerna stal en elcykel och ska ha slagit den drabbade i samband med händelsen, enligt polisens första uppgifter.

Polisen fick uppgifter om rånet vid 21.05-tiden via SOS Alarm. Händelsen inträffade på St Sigfridsgatan och pågick när samtalet kom till SOS.

Två unga killar i 17-årsåldern ska ha dragit av den drabbade personen från hans elcykel när han kom cyklandes. Den drabbade mannen ringde till SOS samtidigt som de två killarna stal hans cykel, enligt Skövdepolisen.

– En person är drabbad, men det var flera som var med och tog cykeln, säger Peter Eriksson, stationsbefäl vid Skövdepolisen.

Händelsen rubriceras som rån.

– I samband med att personen blir av med cykeln så får han ett slag, därav blir det rån. Men anmälan är inte skriven än, säger Peter Eriksson, stationsbefäl vid Skövdepolisen, och förklarar att han därför inte har så mycket detaljer.

Polis var på plats några minuter efter larmet för att leta efter gärningspersonerna som lämnat platsen med cykeln som var röd/vit/svart i färgen, i riktning mot McDonalds. Inga misstänkta har ännu hittats och polisen har inget signalement på dem för tillfället.

Den drabbade mannen ska inte ha fått några allvarligare skador av överfallet och behövde inte föras till sjukhus.